OM LOOS NEGLEBAR

Neglebar med fokus på dit personlige udtryk i anderledes rammer end den normale stereotype neglesalon

Med sine rammer adskiller LOOS sig fra de andre neglesaloner i Aarhus. Men hvordan det og hvorfor navnet LOOS? Hvad betyder det?

Da jeg læste kunsthistorie på uni stødte jeg på en teoretiker – en østrigsk arkitekt – som hed Adolf Loos. Hans tanker gjorde indtryk på mig og har påvirket min måde at se og forholde mig til udsmykning – arkitektonisk såvel som kropsligt.

Adolf Loos betragtede trangen til at pynte arkitekturen som et tegn på et lavere udviklingsstadie og mente, at arkitektur i rene flader var stærkere end den dekorerede.

Dette syn på ornamentet som overfladisk pynt lever videre i dag i blandt andet dansk arkitektur, men jeg oplever faktisk også, at det at udtrykke sig visuelt igennem sin udsmykning af kroppen stadig kan modtage samme reaktion, som Loos havde til ornamenteret arkitektur.

Jeg ønsker I min neglebar – uanset hvilken neglebehandling og hvilket udtryk du ønsker, uanset køn, seksualitet og etnicitet – at du føler dig velkommen, inspireret og set til netop at udtrykke dig via udsmykning/ornamentering af DIN krop. Så for at komme tilbage til biksen, hedder den LOOS som en slags fuckfinger og et brud med normer og meninger om udsmykning. Af denne grund kalder jeg det også en neglebar – for at åbne op omkring måden at se neglebehandlinger på og for hvem.

Bag LOOS står Karen, som før har arbejdet i musik- og festivalsbranchen, der pga corona valgte nye veje og ville skabe et kreativt rum, hvor det er muligt at udtrykke sin personlighed gennem negle og en god snak. 

Karen er uddannet negletekniker hos ProNails, men har før det en bachelor i kunsthistorie og kandidat i oplevelsesøkonomi fra Aarhus Universitet.